We Love You

Het najaarsprogramma van Beursschouwburg met o.a. Paul B. Preciado, Florentina Holzinger, Bára Sigfúsdóttir, Britt Hatzius, Jeremy Wade, black midi, Look Mum No Computer & FAKA.

Liefde. Dat is waarover we het de komende vier maanden zullen hebben in de schouwburg aan de Beurs. Niet zozeer over romantische liefde. Wel over de rol en relevantie van liefde tussen mensen in het algemeen in deze individualistische, gepolariseerde, gemediatiseerde, competitieve, post-koloniale en klimaat-apocalytische tijden.

Wat zien we opduiken als we voorbij clichématige romantiek kijken? Er openbaart zich een veld vol niet-normatieve verhoudingen gebaseerd op verwantschap, nieuwe vormen van samenleven die vertrekken vanuit een diepe zorg, solidaire luisterbereidheid en empathie voor de ander. Hoe kan liefde mensen ondersteunen, emanciperen en empoweren? Wat betekent liefde voor een gemeenschap van gelijkgestemden, voorbij de grenzen van het duale koppel? Kunnen we evolueren richting a community of love, wars van een individualistische interpretatie van liefde? Wat zijn mogelijke noties van liefde? Op hoeveel verschillende manieren kunnen we liefde geven en ontvangen? Wanneer gaat liefde verder dan het binaire? Welke verschijningsvormen kan het aannemen? Over al die verschillende uithoeken en kanten proberen we het te hebben in ons amoureuze programma. Beyond the romantic & the self.

 

WE LOVE YOU a multidisciplinary programme on love beyond the romantic & the self
sep oct nov dec 2019

 

Met o.a. muziek van black midi, FAKA, Matias Aguayo, Look Mum No Computer & Combo Chimbita ; performance van Florentina, Holzinger, Bára Sigfúsdóttir, Alma Söderberg, Britt Hatzius & Jeremy Wade; films van Ben De Raes, Jaakko Pallasvuo, Alexis De Stoop & Herman Asselberghs; talks met Paul B. Preciado, Sarah Chander & Grace Ndiritu en expo van Luís Lázaro Matos & Alison Yip.

Kom meer te weten over het openingsweekend van 20 t.e.m. 22 september.

Check het volledige programma op beursschouwburg.be

 

Contacteer ons
Over Beursschouwburg

Beursschouwburg is een multidisciplinair kunstencentrum, gelegen in hartje Brussel. Je kan er terecht voor performance, screenings, muziek, expo, debat, lezingen, feest en een drankje in beurscafé. Beursschouwburg biedt jonge en vernieuwende artiesten een platform. Je vindt er vaak de grote namen van morgen terug. 

Jong talent, kruisbestuivingen en plaats voor experiment staan centraal in de uiteenlopende programmeringen van zowel podiumkunsten, als film, muziek en beeldende kunst. Beursschouwburg kiest niet voor een eenduidige, maar voor een polymorfe identiteit.


Beursschouwburg
Auguste Ortsstraat 20-28
1000 Brussel