Vlaanderen Feest - Brussel Danst breit op 11 juli een staartje aan Out Loud!

Vlaanderen Feest - Brussel Danst breit op 11 juli een staartje aan Out Loud!

Beursschouwburg breit dit jaar een vervolg aan haar festival Out Loud!, dat nog één dag langer doorgaat als aanvankelijk gepland, en wel tot 11 juli. Niet toevallig de Vlaamse feestdag die in Brussel gevierd wordt met Brussel Danst. Dat festival krijgt er dus op zijn beurt een extra feestlocatie bij.
Op het programma staan een screening van oude Vlaamse kinderseries van VRT in de namiddag, ’s avonds brengen 14 Vlaamse muzikanten een ode aan de Franse zanger Claude François, alias 'Clo-Clo'. 

“We zijn bij dat we dit jaar de samenwerking met Brussel Danst opnieuw kunnen opnemen en voor een sterke aanvulling op het programma kunnen zorgen, mét een typische Beursschouvwburg toets. Met film, muziek én een picnick door partner AUB-SVP,” aldus Tom Bonte, algemeen directeur Beursschouwburg

Vlaamse tv-klassiekers

Vanaf 13:00 zorgen de organisatoren, in samenwerking met het VRT beeldarchief, voor een nostalgische televisienamiddag, met gouwe ouwen als Het Liegebeest, Het Sprookjestheater en Postbus X. ’s avonds ruimen ze plaats voor “Une Soirée avec Claude François ‘69”. Pascal Deweze en Nicolas Rombouts brengen nog een keer ode aan de Franse artiest, deze keer met zo’n 14 Vlaamse muzikanten erbij. De hele dag lang is ook het befaamde dakterras van de Beursschouwburg open, waar restaurant AUB-SVP voor een ecologisch en culinair verantwoorde picknick zorgt.

Bart Peeters, Discobaar A Moeder en TLP

Ook nog heel wat andere artiesten doen Brussel op 11 juli dansen. In de line-up staan onder andere Bart Peeters, Discobaar A Moeder en TLP. Main stages van het festival zijn op de Grote Markt en het Muntplein. Het volledig programma is te vinden op www.brusseldanst.be.

-----

Out Loud!

Met Out Loud! viert Beursschouwburg traditiegetrouw het einde van een goed gevuld seizoen. Een maand lang is iedereen welkom op het dakterras met aangrenzende bar en Zilveren Zaal. ’s Avonds zijn er screenings van muziekdocumentaires (woensdag en donderdag), live concerten en DJ’s (vrijdag en zaterdag). De de deuren openen vanaf de middag voor lunch met picknick door restaurant AUB-SVP, dat een zomerpop-up opent in Beursschouwburg.

Meer informatie over en het volledige programma van Out Loud! (8 juni t/m 10 juli) vindt u op beursschouwburg.be

VLAANDEREN FEEST - BRUSSEL DANST

De Vlaamse feestdag op 11 juli vieren we elk jaar uitbundig in het hartje van de hoofdstad met Brussel Danst. We toveren het centrum van Brussel om tot een dansvloer, een wandelparcours, een podium voor bekende artiesten en nog veel meer. Helemaal gratis!

  • Meer informatie over en het volledige programma van Brussel Danst vindt u in het persdossier, op www.brusseldanst.be of via Facebook
  • Een korte weergave van alle info vindt u in de fact sheet 

CONTACT

Eva Drees, woordvoerder Muntpunt - 0472 79 42 00 – eva.drees@muntpunt.be

Yasmina Boudia, woordvoerder Beursschouwburg - 0474 53 68 78 – yasmina@beursschouwburg.be (t/m 8 juli)

-----

Organisatie:

MUNTPUNT (organisator Brussel Danst) I www.muntpunt.be

Muntpunt bruist van Brussel. Het is een bibliotheek, informatiehuis, ontmoetingsplek en je venster op Brussel. Laat je inspireren door boeken, verhalen en ontmoetingen op maat van de hoofdstad. Kom meer te weten over wonen, werken, studeren, leven en beleven in Brussel. Ontdek het rijke Nederlandstalige culturele en vrijetijdsaanbod van Brusselse en Vlaamse organisaties.

Krijg meer zin in Brussel!

Muntpunt is een initiatief van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse overheid.

BEURSSCHOUWBURG (organisator Out Loud!) I www.beursschouwburg.be

Beursschouwburg is een multidisciplinair kunstencentrum in het hart van Brussel. Het is dé perfecte plaats voor performance, film & videokunst, pop & rockconcerten, debatten, lezingen, feesten of gewoon een gezellig glas in het Beurskafee of, in de zomermaanden, het dakterras. Beursschouwburg focust met haar programma op jong, nieuw en meer experimenteel werk, waardoor het dé uitgelezen plek is kunstenaars te ontdekken voor ze hun weg vinden naar de grotere podia.

Over Beursschouwburg

Beursschouwburg is een multidisciplinair kunstencentrum, gelegen in hartje Brussel. Je kan er terecht voor performance, film, muziek, expo, debat, lezingen, feest en een drankje in beurscafé. Beursschouwburg biedt jonge en vernieuwende artiesten een platform. Je vindt er vaak de grote namen van morgen terug. 

Jong talent, kruisbestuivingen en plaats voor experiment staan centraal in de uiteenlopende programmeringen van zowel podiumkunsten, als film, muziek en beeldende kunst. Beursschouwburg kiest niet voor een eenduidige, maar voor een polymorfe identiteit.


Beursschouwburg
A. Ortsstraat 20-28
1000 Brussel