Podiumvoorstellingen in Beursschouwburg - voorjaar 2015

Podiumvoorstellingen in Beursschouwburg - voorjaar 2015

Dianne Weller, Anne Teresa De Keersmaeker, Jan Decorte & Sigrid Vinks, Jan Fabre, Bara Sigfursdottir, Bernard Van Eeghem, Sanja Mitrovic, David Helbich & Ant Hampton

Wednesday, February 11, 2015 — 19 & 20.02: Dianne Weller - For Your Ears Only - premiere 

geluidsperformance / theater 

Een hedendaags hoorspel met kritische dialogen, veldopnames en soundscapes.

In tijden van visuele overdaad mikt For Your Ears Only op je oren. De Australische Dianne Weller en Duitse Julie Pfleiderer - allebei performers die in België wonen - gaan tegen de stroom in.

Ze tonen een onzichtbaar theaterstuk in een lege theaterruimte en brengen zo radio en performance dichter bij elkaar. Door de boxen klinken kritische commentaren bij een fictief theaterstuk. Voor deze kritieken strikten Pfleiderer en Weller enkele vooraanstaande theatercritici: Andrew Haydon (the Guardian), Pieter T’Jonck (o.a. De Morgen, Etcetera) en Elke Van Campenhout (a-pass research center).

Dit is zelden gezien: een ingebeelde performance!

60' I €13 (reductie €10) I meer lezen & tickets 

27, 28.02 & 1.03: Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas - Fase, four movements to the Music of Steve Reich 

dans 

20:30

Op 18 maart 1982 ging Fase in première in … Beursschouwburg. 30 jaar later kunnen we zeggen dat dit wellicht de meest opgevoerde choreografie van Anne Teresa De Keersmaeker is. En de cirkel is rond: Fase staat terug op onze scène.

uitverkocht  

70' I €25 (reductie €20)

meer 

Salon Magnétique I Jan Decorte & Sigrid Vinks

gesprek

Vanaf 19:30 

Tijdens een Salon praat een kunstenaar of programmator over de muziek die voor hem/haar belangrijk is geweest in leven en/of werk en laat die schone, ontroerende, inspirerende muziek ook horen.

Toegang gratis, maar aan iedereen in het publiek wordt gevraagd om een gerecht voor minimum twee personen te maken. Daar maken we een buffet van dat we samen opeten. 

meer 

Jan Fabre / Troubleyn - Het is theater zoals te verwachten en te voorzien was

theater / performance 

15:00

In 2012, dertig jaar later, waagt Fabre zich met een groep jonge wolven aan een zogenaamde re-enactment: een herneming waarbij het origineel als referentie fungeert, een (utopisch) streven naar een zo authentiek en waarheidsgetrouw mogelijke voorstelling.
lees meer

8u (publiek kan binnen en buiten lopen tijdens de voorstelling) I €25 (reductie €20)

meer 

Bára Sigfúsdóttir & Noémie Goudal - The Lover - premiere

performance / dans

20:30 i.h.k.v. Performatik

The Lover is een poëtische performance over de complexe verhouding tussen mens en natuur. In een beroofd en verlaten landschap doolt een eenzame persoon. Haar kwetsbare lichaam wordt gedreven door een overlevingsinstinct en nieuwsgierigheid naar de transformerende omgeving.

€13 (reductie €10) 

meer 

17 & 18.04: Bernard Van Eeghem - If - premiere

theater

De Belgische alles-kunstenaar Bernard Van Eeghem is als het ware vergroeid met Beursschouwburg. We kunnen zelf amper de tel bijhouden hoeveel voorstellingen hij in ons huis gespeeld heeft. Hij mag dus ook tijdens dit feestjaar niet in het programma ontbreken.

€13 (reductie €10) 

meer

Sanja Mitrović - Do You Still Love Me? - premiere

theater / performance

In Do you still love me? laat Sanja Mitrović zien wat een allesverzengend ‘houden van’ met je kan doen. Of het nu gaat om de liefde voor een man, vrouw, band of voetbalclub: wat gebeurt er als je je volledig emotioneel hebt gegeven en de andere partij geeft je niet genoeg terug?

meer

T/m eind mei: David Helbich - Brussels Tracks

audio gids / wandeling

Doorlopend: 12:00 - 22:00

We kennen ze allemaal: mensen met koptelefoons die al dan niet gehaast door de straten dwalen. David Helbich stuurt je gewapend met MP3-speler en oortjes de stad in. Hij voorziet verschillende ‘tracks’ bij verschillende plaatsen in de stad.

€5

meer

T/m eind mei: Ant Hampton / The Other People - Someone Else

audio gids / wandeling

Doorlopend: 12:00 - 22:00

Terwijl hij door de geschiedenis van Beursschouwburg bladerde, ontdekte de Engelse maker Ant Hampton dat het kunstencentrum zich vaak als een soort ‘kunstkatapult’ gedraagt: eerder geïnteresseerd in grenzen, en hoe die te overschrijden door ideëen, vragen en actoren over de muren recht de stad in te gooien.

€5

meer

 

Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas - Fase © Herman Sorgeloos
Ant Hampton / The Other - Someone Else © Ant Hampton
David Helbich - Brussels Tracks © David Helbich
Bara Sigfursdottir - The Lover © Aëla Labbé
Sanja Mitrovic - Do You Still Love Me? © Sanja Mitrovic
Bernard Van Eeghem - If © Dolores Bouckaert
Jan Fabre / Troubleyn - Het is theater zoals de verwachten en te voorzien was © Wonge Bergmann