Persvoorstelling 50 jaar Beursschouwburg & 'Beursschouwboek 1965-2015'

Persvoorstelling 50 jaar Beursschouwburg & 'Beursschouwboek 1965-2015'

Donderdag 22 januari - 11:30 - Beursschouwburg

Dinsdag 6 januari 2015 — Programma: 

  • Inleiding & toelichting bij het feestprogramma van Beurssc50uwburg - Tom Bonte, directeur Beursschouwburg
  • Toelichting bij het boek - Niels Famaey, uitgever Kunst & Stijl Uitgeverij Lannoo
  • Gelegenheidstoespraak - t.b.c. 

Aansluitend: receptie met broodjes

Gelieve uw komst voor 20 januari te bevestigen via yasmina@beursschouwburg.be

 

Beurssc50uwburg. Under construction since 1965

Op 5 februari 2015 viert Beursschouwburg zijn 50ste verjaardag. Een historische dag in de geschiedenis van het kunstencentrum. Beursschouwburg blaast de kaarsen uit met een pak voorstellingen, concerten, feest, film en video, een tentoonstelling en debat. Een programma 'under construction', met oude bekenden en nieuwe namen. Geen ‘trip down memory lane’, maar een greep van wat Beursschouwburg 50 jaar lang was en wat het in de toekomst kan zijn.

Enkele namen: Anne Teresa De Keersmaeker, Walter Swennen,David Helbich, Jan Fabre, AMVK, Ant Hampton, Salon Magnétique, Humo’s Rally, Jefta Van Dinther, Argos, Ariel Pink, en vele, vele anderen. Het volledige programma is beschikbaar via de website van Beursschouwburg.

Het feestprogramma start op 5 februari, met 50 hours of Beursschouwburg. A non stop start t/m 7 februari. Klik hier voor meer info

 

Beursschouwboek 1965-2015. Over een cultuurrebel in Brussel

Naar aanleiding van deze bijzondere verjaardag zetten Uitgeverij Lannoo en Beursschouwburg samen hun schouders onder dit boek.

Van Frank Vander linden over Josse De Pauw tot Tom Waits: allen koesteren ze warme herinneringen aan de Beursschouwburg. U2 en Dire Straits stonden er op het podium, Humo’s Rock Rally vond er een stek en Anne Teresa De Keersmaeker en Jan Decorte werden er groot. 50 jaar Beursschouwburg, dat is 50 jaar rock-’n-roll, rebellie en revolutie.

Hoofdrolspelers en artiesten (Jan Fabre! Jan Lauwers! Anne-Mie Van Kerckhoven!) blikken terug op hun tijd in het cultuurhuis in hartje Brussel. Met meer dan 200 beelden uit de oude doos én de recente geschiedenis, en teksten van Michaël Bellon, Tom Bonte, Marc Didden, Erwin Jans, Eric Min, Geert Sels, Pieter T ’Jonck, An Vandermeulen en Johan Wambacq.

Beursschouwboek
ISBN 9789401423595
Gebonden met leeslint
272 blz.
€ 34,99 - Vanaf 31 januari 2015 beschikbaar in de boekhandel
Website Uitgeverij Lannoo