Tom Bonte kondigt vertrek aan bij Beursschouwburg Brussel

Tom Bonte kondigt vertrek aan bij Beursschouwburg Brussel

"Mijn verhaal is tot volle wasdom kunnen komen en ik blik dan ook tevreden terug."

In april 2011 begon Tom Bonte als algemeen en artistiek directeur van kunstencentrum Beursschouwburg. Negen intense jaren volgden, waarin de Beursschouwburg het brandpunt was van artistieke vernieuwing, zowel in Brussel als daarbuiten. Het huis stelde zich open voor vele Brusselse initiatieven en nieuwe samenwerkingen, met een spits en veelzijdig programma als resultaat. Beursschouwburg werd meer dan een kunstenhuis: het ontwikkelde zich tot een sociale condensator van een snel veranderende wereld. Beursschouwburg bevestigde daarmee zijn van oudsher belangrijke rol in de stad en het bredere artistieke veld. Het publiek volgde enthousiast. 

Tom Bonte: “Toen ik begon als algemeen en artistiek directeur van Beursschouwburg was ik ervan overtuigd dat tien jaar voldoende moest zijn om mijn verhaal te vertellen. In die tijdsspanne heb ik geprobeerd om dit huis te laten evolueren, ik heb mijn visie kunnen implementeren en een sterk team kunnen uitbouwen. Mijn verhaal is tot volle wasdom kunnen komen en ik blik dan ook tevreden terug.

Ik heb het altijd erg belangrijk gevonden om mijn eigen positie in de organisatie te blijven bevragen, mezelf niet als onvervangbaar of onmisbaar te beschouwen. Met de nieuwe beleidsperiode in het vooruitzicht vind ik dat een huis als Beursschouwburg het aan zichzelf verplicht is om haar eigen verhaal opnieuw aan te scherpen en te vernieuwen. 

Net zoals ik zelf de kans kreeg om dit huis destijds met een frisse blik te voeden, is het nu tijd om de fakkel door te geven aan iemand die met evenveel energie Beursschouwburg verder wil vormgeven en uitdragen. 

Tegelijk geef ik mezelf opnieuw een kans om een volgende uitdaging aan te gaan.”

Ook de ploeg en het bestuur blikken tevreden terug op de bijzondere samenwerking met Tom en willen hem uitdrukkelijk bedanken voor zijn grote betrokkenheid en enthousiaste inzet. We wensen hem alle succes met wat de toekomst ook mag brengen. Tom blijft op post tot er een opvolger is gevonden. 

Contacteer ons
Over Beursschouwburg

Beursschouwburg is een multidisciplinair kunstencentrum, gelegen in hartje Brussel. Je kan er terecht voor performance, screenings, muziek, expo, debat, lezingen, feest en een drankje in beurscaf√©. Beursschouwburg biedt jonge en vernieuwende artiesten een platform. Je vindt er vaak de grote namen van morgen terug. 

Jong talent, kruisbestuivingen en plaats voor experiment staan centraal in de uiteenlopende programmeringen van zowel podiumkunsten, als film, muziek en beeldende kunst. Beursschouwburg kiest niet voor een eenduidige, maar voor een polymorfe identiteit.


Beursschouwburg
Auguste Ortsstraat 20-28
1000 Brussel