29 en 30 september - Openingsweekend 'The Future Is Feminist'

29 en 30 september - Openingsweekend 'The Future Is Feminist'

Met Lisa Spilliaert, Jaamil Olawale Kosoko, Amalia Ulman, Céline Butaye, een openingsfeest met High Needs Low en een Kids' march.

Iedereen is welkom op ons zelfverklaard kruispunt, in het hart van de stad. Ons open forum en safe space. Een plaats waar je kan zoeken naar betekenis en gelijkgestemde feministische zielen vindt. En uiteraard niet te vergeten: een plek waar je al eens een mis- én goedgeplaatste danspas mag zetten. 

PROGRAMMA 29 + 30 SEPT

➳ De vernissage van de expo Growth Record van Lisa Spilliaert (BE). In dit langtermijnproject registreert Spilliaert de groei van een kind, waarvan zij bij wijze van spreken evengoed de moeder kon geweest zijn. Ze had namelijk seks met de Japanse man die 9 maanden later vader werd. Uit nieuwsgierigheid naar de baby beslist ze het kind regelmatig te fotograferen. In het beurskafé onthullen we Sounds Like Broken, een audio-werk van Céline Butaye (BE)

➳ De Belgische première van de voorstelling #negrophobia van Jaamil Olawale Kosoko (US/NI). Een zoektocht naar de identiteit van het zwarte lichaam in de Westerse cultuur: onderhuids racisme, geweld, stereotypering en heimelijke fascinatie voor blacks.

➳ De aftrap van het blackbox videoprogramma met Future Ahead van Amalia Ulman. Instagramserie die benadrukt dat vrouwelijkheid een constructie is die meisjes (en jongens) op zeer jonge leeftijd sterk beïnvloedt.

➳ Vrijdag feesten we met een all female dj line-up dankzij High Needs Low. Stellar OM Source (FR), Elena Colombi (UK), Violet (PT) en Soumaya Phéline (BE) combineren vrouwelijke grooves met tonnen energie.

➳ Zaterdagnamiddag houden we een Kids' March, een betoging door kinderen. Onze kleine toekomst maakt spandoeken en protestborden met daarop hun eisen voor een betere (kids proof) wereld. 

The Future Is Feminist loopt van 29 september tot 22 december.

BEKIJK DE PERSPAGINA VAN HET HELE FOCUSPROGRAMMA.

Contacteer ons
Laura Smolders Pers & PR tot 31.10.2017
Laura Smolders Pers & PR tot 31.10.2017
Over Beursschouwburg

Beursschouwburg is een multidisciplinair kunstencentrum, gelegen in hartje Brussel. Je kan er terecht voor performance, film, muziek, expo, debat, lezingen, feest en een drankje in beurscafé. Beursschouwburg biedt jonge en vernieuwende artiesten een platform. Je vindt er vaak de grote namen van morgen terug. 

Jong talent, kruisbestuivingen en plaats voor experiment staan centraal in de uiteenlopende programmeringen van zowel podiumkunsten, als film, muziek en beeldende kunst. Beursschouwburg kiest niet voor een eenduidige, maar voor een polymorfe identiteit.


Beursschouwburg
A. Ortsstraat 20-28
1000 Brussel