Beursschouwburg lanceert grootschalig stadsspel See You!

Geïnspireerd op Gotcha!, voor en door de inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

De komende drie maanden organiseert Beursschouwburg See You! een gigantisch stadsspel in Brussel, geïnspireerd op het spel 'Gotcha'. Brusselaars moeten elkaar in het oog houden en op en ‘uitschakelen’. Iemand uitschakelen doe je door onopgemerkt een sticker op je doelwit te kleven. 

De bedoeling is om zo veel mogelijk Brusselaars (regel: wonen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest) warm te maken om deel te nemen aan het spel. Inschrijven kan tot en met 6 februari, op 13 februari is er een kick-off moment voorzien. Het spel zelf zal drie maanden duren. 

 

De grote winnaar van het spel zal diegene zijn die op het einde nog niet is uitgeschakeld én zelf de meeste doelwitten heeft uitgeschakeld.

Enkel de meest creatieve en vindingrijke personen zullen kunnen meedingen naar de winst en de daarbij horende fantastische Beursschouwburgprijs (een exclusieve hotelovernachting tijdens een activiteit in Beursschouwburg, een custum made Beursschouwburgfiets, een jaarabonnement op Beursschouwburg én een lekker diner bereid door onze huischef).

De bedoeling is om zo veel mogelijk Brusselaars te motiveren om deel te nemen aan het spel. En het zou natuurlijk geweldig zijn als daar een aantal bekende koppen bijzijn (Stromae is al gemaild...)! 

See You! wordt georganiseerd in het kader van het nieuwe focusprogramma You Ain't Seen Nothing Yet, dat ingaat op kijken, wat zien we, waar bedriegt onze blik ons, en hoe maken kunstaars ons bewust van ons blikveld. 

Inschrijven kan via onze webiste: http://www.beursschouwburg.be/nl/event/147539/new/#!147539

Spelregels

• Je moet in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wonen om te kunnen deelnemen aan het spel.
• Je krijgt een sticker met daarop de naam van je doelwit. Deze sticker heb je best altijd op zak.
• Je schakelt iemand uit door ongezien de sticker op jouw doelwit te kleven. Indien je doelwit dit ziet aankomen, is de uitschakeling ongeldig en moet je het een andere keer opnieuw proberen. Het is belangrijk dat deze handeling subtiel en onopgemerkt gebeurt.
• Wanneer je iemand hebt uitgeschakeld, krijg je zijn/haar sticker en kan je op zoek naar je volgende doelwit. Op die manier probeer je zoveel mogelijk mensen uit te schakelen.
• Hoe je je doelwit vindt of ongemerkt kan elimineren, kies je helemaal zelf. Je kan tips verkrijgen in Beursschouwburg die je kunnen helpen.
• Enkel wanneer mensen "een tip kopen”, geven we extra bruikbare informatie over de te elimineren persoon vrij. Deelnemers kunnen op twee manieren tips verkrijgen:
- Je krijgt 1 tip bij aanwezigheid tijdens “de See You-momenten”, bijvoorbeeld op 13.02, tijdens de kick-off.
- Je krijgt 2 tips per aankoop van een ticket voor een voorstelling, film, concert,… Je kan ofwel een ticket kopen aan het onthaal tijdens de werkuren (10u – 18u, niet tijdens de avondkassa) of online. Je moet in beide gevallen je ticket forwarden naar seeyou@beursschouwburg.be alvorens een tip te ontvangen.
• Wanneer je een doelwit uitschakelt, moet zowel jij als het doelwit zelf de uitschakeling binnen de 24u bevestigen via mail seeyou@beursschouwburg.be.
• Bij het uitschakelen van je doelwit mag je geen fysiek geweld gebruiken.
• Aangezien het een stadsspel is, kan je in de hele stad deelnemers uitschakelen: op restaurant of café, op de trein of bus, op school of op het werk,... De enige plaatsen waar je helemaal veilig bent, is in Beursschouwburg en bij je thuis of op kot.
• Bij discussie over een uitschakeling heeft het See You!-team het laatste woord. Ze hebben een duidelijk zicht op wie jij moet uitschakelen. Enige afwijking van de spelregels leidt tot onmiddellijke diskwalificatie. •Eenmaal je uitgeschakeld bent, is het spel voor jou afgelopen.
• Opgelet! Wanneer je 14 dagen geen enkele speler hebt uitgeschakeld, maken we je naam bekend en ben je 2 weken lang vogelvrij. Vogelvrije spelers mogen door elke nog levende deelnemer uitgeschakeld worden. Wanneer een vogelvrije speler toch iemand uitschakelt, is hij met directe ingang niet langer vogelvrij. Ben je 2 weken vogelvrij (= 4 weken niemand uitgeschakeld), dan is het spel afgelopen voor jou.
• De grote winnaar van het spel is diegene die op het einde niet is uitgeschakeld en zelf de meeste doelwitten heeft geëlimineerd.
• De winnaar van het spel krijgt een exclusieve hotelovernachting tijdens een activiteit in Beursschouwburg, een Beursschouwburgfiets, een jaarabonnement op Beursschouwburg én een lekker diner bereid door onze huischef.
• Het spel start op zaterdag 13.02 en loopt tot en met zaterdag 30.04.
• Het niet naar waarheid invullen van het inschrijvingsformulier leidt tot diskwalificatie.
• Je voegt een duidelijke foto van je gezicht aan je online inschrijvingsformulier toe. Tijdens het openingsweekend van het focusprogramma You Ain’t Seen Nothin’ Yet (5 & 6.02) kan je je schriftelijk inschrijven en laten fotograferen in Beursschouwburg.

 

 

About Beursschouwburg

Beursschouwburg is an arts centre, situated in the heart of Brussels, that embraces a hybrid and multidisciplinary identity. It’s the perfect place for performance, film, music, exhibitions, debates, lectures, parties and a drink at beurscafé. 

Beursschouwburg provides a platform for young and innovative artistes, thus it’s the place to discover the big names of tomorrow. Young talent, cross-fertilization and an opportunity to experiment are pivotal in the diverse programme which seamlessly coalesces with the generation 2.0.

Beursschouwburg
A. Ortsstraat 20-28
1000 Brussel