Podium in juni: Berlin, Lucas De Man en Working Title Situation #4

Podium in juni: Berlin, Lucas De Man en Working Title Situation #4

Juni bij Beursschouwburg staat in het teken van het zomerfestival Out Loud!, muziekfilms en concerten op het dakterras van Beursschouwburg. Maar we kondigen graag een aantal podiumprojecten aan. Dit weekend kan je bij Beursschouwburg terecht voor de herneming van de succesvoorstelling Bonanza van Berlin en de Belgische première van In Search of Europe van de Lucas De Man. Later in juni zetten we opnieuw de deuren open voor de zomereditie van Working Title Situation. 

Beeld: The Football Match i.k.v. Working Title Situation #4 

Vrijdag 3 juni, 19u
Holocene [#3] Bonanza - Berlin (BE) 

i.k.v. Volta (B)XL - Nacht van de Toekomst* - info & tickets 

Herneming van de succesvoorstelling uit 2006. 

Er is eens een kleine stad
Met vijf bewoonde huizen
En de Rocky Mountains aan hun voeten.
Een sneeuwlaag bedekt de straten in de winter.
Een bergbeek stroomt dwars door het dorp heen.
En als we lang genoeg kijken
Zien we de elfen.

Ooit verbleven er 6000 inwoners in Bonanza, omringd door 36 saloons, 7 danstenten en een immens aantal prostituees voor de mijnwerkers. Het motto was: get in, get rich, get out. Nu herbergt de stad 7 permanente inwoners doordrongen van spiritualiteit op een bedje van beschuldigingen, roddels, moorden en angsten.

Berlin portretteert deze micropool in een maquette met vijf filmschermen en een soundtrack van Peter van Laerhoven.

* Volta (B)XL - De Nacht van de Toekomst - 3 juni 2016 in Beursschouwburg laat zich inspireren door stedelijkheid: van de schoonheid van de grootstad tot de scherpe randjes. Het stadsleven verbeeld door jonge talenten met een andere kijk op hun biotoop. Het muziekprogramma balanceert op de grens tussen hiphop en elektronica, jazz en funk, waarbij beats en riffs je om de oren zullen vliegen. Met o.a. Ben Wilson, STUFF. 'photobattle', expo, video,... 

-----

Zaterdag 4 juni, 20u30
In Search of Europe - Lucas De Man (BE) 

info & tickets 

Belgische première - EN gesproken 

Voor het project In Search of Europe, sprak de jonge Belgische theatermaker Lucas De Man in 30 dagen met meer dan 20 jonge, creatieve professionals, in 17 steden, in 8 landen.

“Wat mij opviel is dat er een nieuwe generatie aan het opstaan is in Europa die probeert de maatschappij waarin we leven vorm te geven en die klaar is om voor verandering te strijden. Ik merkte dat de strijd van al die 'creators’, hoe verschillend ze ook zijn, bestaat uit een vijftal overeenstemmende elementen De eerste is dat het ons niet per se gaat om een betere samenleving, maar om een samenleving überhaupt. Ook strijden we voor echte openbare ruimte, plekken waar mensen een bestaansrecht kunnen vinden. Verder hebben, uiten en delen creators visies, die de samenleving uitzicht en inzicht bieden. Daarvoor moeten wij voortdurend bevragen wat om ons heen gebeurt. Tenslotte moeten we zorgen dat we gaan voor lokale impact en verbondenheid en dat dit lokale, globaal wordt gezien. De strijd van creators is moeilijk en eeuwig, maar essentieel. Het belangrijkste is dat we de strijd nooit opgeven.”

Productie: Stichting Nieuwe Helden (NL) en Het Zuidelijk Toneel (NL)
i.k.v. Europe by the People

-----

The Working Title Situation #4 - Living the image' 
24 & 25 juni in Beursschouwburg

Workspacebrussels is een werkplaats voor nieuwe vormen van 'live arts'. Tijdens het halfjaarlijks festival The Working Title Situation nodigt Workspacebrussels je uit voor een ontdekkingstocht langs enkele van de meest vernieuwende of verfrissende projecten van het moment.

vrijdag 3 & zaterdag 4 juni @ Quincaillerie Vander Eycken - programma via website Workspacebrussels 

vrijdag 24 juni - Beursschouwburg 

Dagticket €15 - vvk: €12 - -26j: €8 

18u - Invitation Imaginaire: een parcours van installaties, workshops en interventies door kunstenaars die een directe interactie met hun omgeving opzoeken door er hun hoogst persoonlijke verbeelding op los te laten. Deel I ontdek je in Beursschouwburg, Deel II nodigt je uit in Parckfarm. Met werk van: Met nieuw werk van o.m. Meryem Bayram, Müge Yilmaz, Nick Steur, Roel Heremans, Elisa Yvelin, Tuur & Flup Marinus, Gosie Vervloessem, Stine Sampers, Antigone Michalakopoulou en Kosi Hidama.

20u - Julian Weber - Constructing RuinsConstructing Ruins onderzoekt hoe we aankijken tegen catastrofes. Wat beschouwen we eigenlijk als een ramp? Op welke verschillende gebieden kunnen catastrofes voorkomen? En hoe beïnvloeden ze onze kijk op de werkelijkheid? Door een pienter spel met de regels van een voorstelling en een tentoonstelling wordt je als publiek op sleeptouw genomen doorheen een verglijdend landschap van beelden en lichamen dat je perceptie apparaat zelf aan het wankelen brengt.

zaterdag 25 - Beursschouwburg & Parckfarm

Dagticket: €15 - vvk: €12 - -26j: €8 

10u - Invitation Imaginaire @Parckfarm

15u - Invitation Imaginaire @Parckfarm

16u - The Football Match: Om de zomer te vieren, de UEFA cup, en vooral voor de fun of it, wordt de theaterzaal van de Beursschouwburg tijdelijk omgetoverd tot een arena voor een potje voetbal tussen kunstwerkers en kunstenaars. Op zaterdag namiddag 25 juni nodigen we je uit om je kleuren te komen verdedigen, zowel als speler of als toeschouwer! Op de juiste toon te zetten komen Martijn en Thomas, twee deelnemers van Belgium's got Talent, een voorprogramma verzorgen vol voetbalvirtuositeit!

18u - Gosie Vervloessem - The Domestic Science Club Greetings from Nagasaki - Bioterrorist Recipe II: Greetings from Nagasaki - Bioterrorist Recipe II is een workshop-performance over onze meest diepgewortelde angsten: de angst om ouder te worden, de angst om verliefd te worden op de verkeerde persoon, of -erger nog- op de juiste persoon, de angst om dik te worden, de angst voor chaos. Het project neemt de meest gehate plans in Europa, de Japanse duizendknoop, als vertrekpunt voor een ontdekkingstocht langs invasieve vreemde plantensoorten, hoe we omgaan met het onvoorspelbare dat ons omringt. Grappig, avontuurlijk, poëtisch èn informatief!

19u - Maeva Cunci & Dominique Giliot: Un Lapin, un rideau:  Un Lapin, un rideau neemt een oprechte bezorgdheid over het welzijn van konijnen als vertrekpunt van een associatieve trip langs goocheltrucks, bosbeheer en de wijdsheid van de cosmos. Verwacht je aan onnavolgbare logica, ongeziene verbeelding, onbehouwen dansjes, primitieve liedjes en bedrieglijke decors. Een ultieme oefening om van schijnbaar ongerelateerde fragmenten een zinvol geheel te maken!

Over Beursschouwburg

Beursschouwburg is een multidisciplinair kunstencentrum, gelegen in hartje Brussel. Je kan er terecht voor performance, film, muziek, expo, debat, lezingen, feest en een drankje in beurscafé. Beursschouwburg biedt jonge en vernieuwende artiesten een platform. Je vindt er vaak de grote namen van morgen terug. 

Jong talent, kruisbestuivingen en plaats voor experiment staan centraal in de uiteenlopende programmeringen van zowel podiumkunsten, als film, muziek en beeldende kunst. Beursschouwburg kiest niet voor een eenduidige, maar voor een polymorfe identiteit.


Beursschouwburg
A. Ortsstraat 20-28
1000 Brussel