Out Loud! 2016 - Concerten, films, voetbal en PICNIC by AUB-SVP

Out Loud! 2016 - Concerten, films, voetbal en PICNIC by AUB-SVP

8 juni t/m 10 juli op het dakterras van Beursschouwburg

Met het festival Out Loud! (8 juni t/m 10 juli) viert Beursschouwburg traditiegetrouw het einde van een goed gevuld seizoen. We nodigen iedereen een maand lang uit op het dakterras met aangrenzende bar en zilveren zaal. ‘s Avonds screenen we muziekfilms (thema dit jaar: de jaren ’90) en dansen we op live muziek - een mix van grotere namen, lokaal talent en jonge wolven. ‘s Middags openen we de deuren voor lunch met picknick. Het is een evenement waar heel wat Brusselaars elk jaar reikhalzend naar uitkijken. Dit jaar zijn we ook zeer blij met extra initiatieven in het kader van Out Loud!: we screenen de voetbalmatchen van het EK én de samenwerking met AUB-SVP. 

Alle evenementen in het kader van Out Loud! zijn gratis (m.u.v. 5 years 22tracks op 9.07).

MUZIEKDOCUMENTAIRES EN CONCERTEN

Tom Bonte, artistiek en algemeen directeur Beursschouwburg over de muziekdocumentaires: "Elke woensdag en donderdagavond als de nacht valt rond 22u30, starten we op het dakterras en in de aanpalende zaal een muziekdocumentaire. Sinds 4 jaar staat een bepaald decennium in de kijker. En zo zijn we voor deze editie beland bij de jaren negentig...De periode waarvan ik me zelfs iets herinner! De openingsfilm "1991: the year punk broke" zet de toon. Maar ook Pearl Jam, Portishead en ja... zelfs de Spice Girls krijgen de nodige aandacht in het filmprogramma. Dat hebben we trouwens ook naar goede gewoonte laten samenstellen door onze loyale partners van Offscreen." 

"Voor het tweede luik, de live concerten, moet u op vrijdag of zaterdagavond naar Beursschouwburg afzakken. Al is ‘opstijgen’ hier misschien beter op zijn plaats. Hier op de vijfde verdieping loopt onze muziekclub dan elke avond vol met 300 melomanen en 'partyheads'. Het programma, dat wordt samengesteld door onze eigen muziekprogrammator Vincent Tetaert, combineert jong lokaal talent met bands die op de rand staan van de internationale doorbraak. Bij die laatsten moeten we de fantastische Lafawndah rekenen, een Londense met Iraanse roots. Ik vermeld hier ook bands als White Hills, Dream Koala, de Brusselaar Témé Tan, Psychic Ills en de band formerly known as VIET CONG, Preoccupations. Op vrijdagavond organiseren we tussen 18u en 20u ook een apéromoment waar enkele lokale muzikale talenten zich aan het publiek komen presenteren. Dat doen we oa. via de samenwerking met het vi.be-platform van Poppunt. 

De muzikale apotheose van Out Loud! is op zaterdag 9 juli te vinden, wanneer we het hele gebouw openen voor een feestje voor de 5de verjaardag van het DJ-platform 22TRACKS. Dan zullen zowat 1000 jongeren het huis overnemen."

Klik hier voor het volledige film- en muziekprogramma van Out Loud!. 

VOETBAL EN PICNIC BY AUB-SVP 

Tom Bonte: "Maar Out Loud! is ook altijd net dat ietsje meer dan films en concerten. Zo kunnen we er niet naast kijken dat in dezelfde periode het Europees Kampioenschap Voetbal in Frankrijk georganiseerd wordt. We zenden alle matchen van de Belgen uit op groot scherm, inclusief de halve finales en de finale. Samen met online radioplatform stroom.tv zal onze eigenste voetbalanalyticus voetbalAn samen met specialisten de match vooraf bespreken en analyseren, eindelijk een vrouwenstem in het debat. Nog een 'crazy' project - in samenwerking met onze partners van Workspace Brussels - is een fameuze zaalvoetbalmatch tussen artiesten en programmatoren."

Vanaf 8 juni slaat Beursschouwburg en restaurant AUB-SVP dus de handen in elkaar voor een picknick-hotspot onder de naam ‘Picnic. Sharing public space’. AUB-SVP neemt tot eind september haar intrek in de Grote Hal op de benedenverdieping van Beursschouwburg. Tom Bonte: “Waar Beursschouwburg traditioneel de deuren sluit tijdens de zomermaanden, zijn we dit jaar blij dat we de deuren kunnen openen voor de picknick van AUB-SVP. Daarenboven zetten zij mee de schouders onder het openingsweekend van de nieuwe programmafocus ‘Come Together’, op 16, 17 en 18 september. ‘Come Together” wordt een artistiek programma over mensen samenbrengen, samenwerking en collectieve kunstbeleving. Dat bijeenbrengen zit in het hart van de werking van een huis als Beursschouwburg. Samen eten in een gedeelde publieke ruimte (met de voetgangerszone voor de deur als meest voor de hand liggende optie) ligt in het natuurlijke verlengde. We hebben als Beursschouwburg altijd graag en veel samengewerkt met partners, ook buiten het culturele en sociale veld. De keuze voor een private partner als AUB-SVP, met hun focus op duurzaamheid, ecologie, gebruik van voedseloverschotten,… ligt ideologisch in de lijn van onze manier van werken. Hoewel we in twee verschillende werelden werken, Beursschouwburg in de artistieke en AUB-SVP in de culinaire, voelen we ons op vlak van aanpak en filosofie erg verwant.” Meer info over de samenwerking vindt U in bijlage. 

 

Over Beursschouwburg

Beursschouwburg is een multidisciplinair kunstencentrum, gelegen in hartje Brussel. Je kan er terecht voor performance, film, muziek, expo, debat, lezingen, feest en een drankje in beurscafé. Beursschouwburg biedt jonge en vernieuwende artiesten een platform. Je vindt er vaak de grote namen van morgen terug. 

Jong talent, kruisbestuivingen en plaats voor experiment staan centraal in de uiteenlopende programmeringen van zowel podiumkunsten, als film, muziek en beeldende kunst. Beursschouwburg kiest niet voor een eenduidige, maar voor een polymorfe identiteit.


Beursschouwburg
A. Ortsstraat 20-28
1000 Brussel