Music For Brussels: One City, One Love

Brusselse cultuurhuizen organiseren zangmoment voor troost en verbondenheid.

De Brusselse Cultuurhuizen nodigen iedereen uit om op zondag 3 april om 12u samen te zingen op het Beursplein. Onder het motto Music for Brussels: One City, One Love wil de Brusselse cultuursector mensen verenigen en verbinden. 

Dit initiatief kwam er op vraag van Cultuurminister Sven Gatz, die met zijn Franstalige collega Joëlle Milquet de cultuurhuizen opriep om een moment van samenhorigheid te creëren.

Iedereen is welkom om nu zondag zijn stem te laten horen en mee te zingen. Zangtalent of niet! Want, muziek biedt troost en verbindt en dat is hetgeen Brussel, België en de hele wereld nodig heeft. 

Peter Spaepen is koorleider van dienst zijn en neemt samen met leden van een aantal gereputeerde koren het voortouw op de trappen van de Beurs. Het repertoire zal bestaan uit: 

  • Ik hou van u/Je t'aime tu sais - Monza
  • moules frites - Stromae
  • Vier hoog in de wolken - Johan Verminnen
  • Bruxelles - Jacques Brel
  • One Love - Bob Marley 

Bij deze een warme oproep aan iedereen om mee je stem te laten horen en uit volle borst mee te zingen. Laat liefde weerklinken in onze prachtige hoofdstad. One city, one love!

Dit initiatief komt van het Kabinet Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz, AB, BOZAR, Brussels Philharmonic, Poppunt, Beursschouwburg, Koor & Stem, A coeur Joie, Court Circuit, De Munt/La Monnaie, KVS en Kaaitheater en wordt breed ondersteund door de hele Brusselse cultuursector. Tous ensemble! 

Perscontacten:

Beursschouwburg - Yasmina Boudia, pers en communicatie: 0474536878 - yasmina@beursschouwburg.be

AB Brussels - Kevin McMullan, pers: 0486416752 - kmm@abconcerts.be

Poppunt - Tessa Joris, pers en communicatie: 0498411916 - tessa@poppunt.be

Over Beursschouwburg

Beursschouwburg is een multidisciplinair kunstencentrum, gelegen in hartje Brussel. Je kan er terecht voor performance, film, muziek, expo, debat, lezingen, feest en een drankje in beurscaf√©. Beursschouwburg biedt jonge en vernieuwende artiesten een platform. Je vindt er vaak de grote namen van morgen terug. 

Jong talent, kruisbestuivingen en plaats voor experiment staan centraal in de uiteenlopende programmeringen van zowel podiumkunsten, als film, muziek en beeldende kunst. Beursschouwburg kiest niet voor een eenduidige, maar voor een polymorfe identiteit.


Beursschouwburg
A. Ortsstraat 20-28
1000 Brussel