Beursschouwburg heeft een nieuwe directeur

Beursschouwburg heeft een nieuwe directeur

Vanaf 15 september wordt Melat Gebeyaw Nigussie (°1991) de nieuwe algemeen en artistiek directeur van Beursschouwburg. Zij volgt Tom Bonte op die in januari zijn vertrek aankondigde. Door de coronacrisis nam de opvolgingsprocedure meer tijd in beslag dan oorspronkelijk gepland. Met de aanstelling van Melat Gebeyaw Nigussie is de beslissing gevallen.

Nigussie werkte de afgelopen jaren als projectcoördinator bij BOZAR, waar ze vooral inzette op een inclusief en participatief programma. Daarnaast trad ze op als opiniemaker en schreef ze voor diverse media over diversiteit en gender.

“Ik kijk er naar uit om samen met het team deze uitdagende tijden te trotseren en een nieuw hoofdstuk te ontwikkelen in het voortrekkersverhaal van Beursschouwburg.” - Melat Gebeyaw Nigussie

Beursschouwburg krijgt ook een nieuwe zakelijk leider. Dat wordt Ellen De Bin (°1983). Zij bekleedde die functie eerder bij Meg Stuart/Damaged Goods.

Contacteer ons
Over Beursschouwburg

Beursschouwburg is een multidisciplinair kunstencentrum, gelegen in hartje Brussel. Je kan er terecht voor performance, screenings, muziek, expo, debat, lezingen, feest en een drankje in beurscafé. Beursschouwburg biedt jonge en vernieuwende artiesten een platform. Je vindt er vaak de grote namen van morgen terug. 

Jong talent, kruisbestuivingen en plaats voor experiment staan centraal in de uiteenlopende programmeringen van zowel podiumkunsten, als film, muziek en beeldende kunst. Beursschouwburg kiest niet voor een eenduidige, maar voor een polymorfe identiteit.


Beursschouwburg
Auguste Ortsstraat 20-28
1000 Brussel