Let Me Know

Let Me Know

Het voorjaarsprogramma van Beursschouwburg over weten en niet-weten.

Iedereen weet het. We zijn omringd door kennis, we ademen nieuwe kennis in en kunnen elke dag meer kennis opbouwen. Maar wat weten we en waarom? Wat wordt buiten gehouden, gediskwalificeerd of nooit naar geluisterd?

Knowledges. Dat is waar Beursschouwburg het de komende maanden over gaat hebben. De aanhoudende patronen in kennisregimes maken het dringend nodig om het weten onder de loep te nemen, onze honger naar “betrouwbare kennis” in vraag te stellen, verder te kijken dan waar we zo zeker van zijn en daar het onbekende-onbeminde te omhelzen. Kunnen we beter weten? Kunnen we samen weten? Kunnen we ontleren wat we weten om zo meer te weten? 

Het programma Let Me Know daagt de koloniale machtsstructuren uit, doorbreekt de westerse kennisdominantie en vraagt het publiek zich open te stellen voor de verschillende kennissen die er zijn – kennissen uit het Zuiden, ondergewaardeerde kennissen, intuïtieve kennissen, artistieke epistemologieën, gesitueerde kennissen, gemarginaliseerde posities… 

Ziehier, het voorjaarsprogramma van performance, film, muziek en expo waarin we aan onbekende handen voelen, oude bekenden op nieuwe eilanden ontmoeten en samen dansen door tijd en ruimte. Iedereen is welkom om mee te (f)luisteren, te leren en collectief luidop te denken. Let me know!

 

LET ME KNOW - FEB MAA APR 2020 

PERFORMANCE 
Rosana Cade - Mamela Nyamza - Ogutu Muraya / Quinsy Gario - Selina Thompson - La Fleur & Monika Gintersdorfer & Franck Edmond Yao - Rodrigo Batista - Carolina Mendonça & Catalina Insignares

know more

MUSIC 
Big Joanie - Ikraaan - Mevy - Irreversible Entanglements  - MC Yallah - Obsequies - Aya - Darwin Deez - Linn da Quebrada
 - Braids 
know more

FILM 
Bie Michels - Eitan Efrat & Daniel Mann - Rebecca Jane Arthur - Maïder Fortune - Eleni Kamma

know more

EXPO 
Laurie Charles - Ingel Vaikla - Guy Wouété

know more

7 - 8 FEBRUARI 2020
OPENINGSWEEKEND LET ME KNOW

know more

Over Beursschouwburg

Beursschouwburg is een multidisciplinair kunstencentrum, gelegen in hartje Brussel. Je kan er terecht voor performance, screenings, muziek, expo, debat, lezingen, feest en een drankje in beurscafé. Beursschouwburg biedt jonge en vernieuwende artiesten een platform. Je vindt er vaak de grote namen van morgen terug. 

Jong talent, kruisbestuivingen en plaats voor experiment staan centraal in de uiteenlopende programmeringen van zowel podiumkunsten, als film, muziek en beeldende kunst. Beursschouwburg kiest niet voor een eenduidige, maar voor een polymorfe identiteit.


Beursschouwburg
Auguste Ortsstraat 20-28
1000 Brussel