Laatste dagen expo Ingel Vaikla in Beursschouwburg

Laatste dagen expo Ingel Vaikla in Beursschouwburg

Ingel Vaikla overlapt verleden en toekomst, tijd en ruimte in haar audiovisuele onderzoek van het subjectieve en het collectieve.

Ingel Vaikla werd geboren in Estland en woont en werkt in België. In haar eerste solotentoonstelling in België conceptualiseert ze haar werk door het idee van dubbele belichting. We zien archiefbeelden van de stad Slavutych, gebouwd om de overlevende arbeiders van de ramp in Tsjernobyl te huisvesten. We zien het toen in 1986, als de laatste stad ooit gebouwd door de Sovjet-Unie, en we zien het nu als een jonge stad in het huidige Oekraïne. Op deze manier nodigt Vaikla ons uit om deze overlappende realiteiten tegelijkertijd in onze geest te ontwikkelen. Als we erin slagen om door beeld, tijd, ruimte en ervaring heen te kijken, kunnen we beginnen te begrijpen hoe subjectieve en collectieve identiteiten worden gevormd en hoe ze op hun beurt materialiseren in film, in politiek en in architectuur.

Gecureerd door Laura Toots
w/ EKKM, een initiatief voor en door kunstenaars en curatoren in Tallinn

EXPO tot 21 maart 2020
Woe–za van 12:00-18:00
know more

Deze expo maakt deel uit van LET ME KNOW, een multidisciplinair focusprogramma over knowledges.

Contacteer ons
Over Beursschouwburg

Beursschouwburg is een multidisciplinair kunstencentrum, gelegen in hartje Brussel. Je kan er terecht voor performance, screenings, muziek, expo, debat, lezingen, feest en een drankje in beurscafé. Beursschouwburg biedt jonge en vernieuwende artiesten een platform. Je vindt er vaak de grote namen van morgen terug. 

Jong talent, kruisbestuivingen en plaats voor experiment staan centraal in de uiteenlopende programmeringen van zowel podiumkunsten, als film, muziek en beeldende kunst. Beursschouwburg kiest niet voor een eenduidige, maar voor een polymorfe identiteit.


Beursschouwburg
Auguste Ortsstraat 20-28
1000 Brussel