Hana Miletic + Globe Aroma - txt, Is Not Written Plain

Hana Miletic + Globe Aroma - txt, Is Not Written Plain

Toonmoment i.k.v. The Big Conversation on feminism.

Globe Aroma is een open kunstenhuis in Brussel waar kunstenaars-nieuwkomers en het kunstenveld samenkomen. Elk jaar nodigt Globe Aroma een professionele kunstenaar uit voor een residentie. Die kunstenaar legt met een diverse groep participanten een artistiek traject af. Dit jaar hebben Globe Aroma en kunstenares Hana Miletić samengewerkt aan het project txt, Is Not Written Plain. 

Toonmoment: zaterdag 16 december, 17u in Beursschouwburg - inkom gratis. Voorafgaand aan The Big Conversation on feminism, een gesprekavond met een brede waaier aan opiniemakers over de vraag: 'waarom is feminisme vandaag (nog steeds) urgent?' - i.k.v. The Future Is Feminist

Sinds begin 2017 werkt Hana Miletić bij Globe Aroma met een groep vrouwen. Ze ontmoetten elkaar op regelmatige basis voor een reeks van tekst- en textielworkshops die ze samen hebben vormgegeven. Tijdens de workshops deelden ze hun ervaringen die verschillende generaties overspannen, verruimden ze elkaars denkkaders en vulden elkaars getuigenissen aan. 

Enerzijds werd tekst tijdens deze workshops een materie die door vele handen werd samengesteld, en met tederheid en zorg aan elkaar gelapt en uit elkaar gerafeld. Anderzijds gaf het werken met textiel de groep de nodige tijd om met aandacht en gevoel na te denken over diens metaforische betekenis in de samenleving. 

Met de deelname van Amal Abdirahman, Mimouna Amri, Nadia Baykova, Salome Grdzelischvili, Chantal Gyselinx, Bouchra Lamsyeh, Soumaya Mahroug, Muna Muriidi, Shurouq Mussran, Françoise Nibagwire, Shilemeza Prins, Marie-Ange Sibi, Larisa Utesheva en Ifrah Yusuf.

Hana Miletić: De in het huidige Kroatië geboren Hana Miletić woont en werkt in Brussel. Ze onderzoekt de overblijfsels en omwentelingen van politieke veranderingen waarbij haar blik focust op de vorming van subjectiviteit, op het niveau van het individu én de gemeenschap. Haar pluriforme praktijk omvat onder meer sculpturen, textiel, performances, drukwerk, workshops en schrijven. Hana Miletić is sinds 2017 geasscocieerd artiest bij Beursschouwburg. 

Globe Aroma is een open kunstenhuis in Brussel waar nieuwkomers en vluchtelingen met artistieke ambities de kans krijgen om zich uit te drukken, verder te ontplooien en hun werk te tonen. Jaarlijks worden er langlopende participatieve kunstprojecten opgezet in samenwerking met een professionele kunstenaar. Hieraan neemt niet alleen het publiek van Globe Aroma deel, maar ook buurtbewoners en andere Brusselaars. Globe Aroma werkte eerder al samen met theatermaker Michiel Soete voor de voorstelling Capsaicin (2016, coproductie Kaaitheater), theatermaker Simon Allemeersch voor de voorstelling De Brievenschrijver (2015, coproductie Kaaitheater) en met theater/filmmaker Jan Geers en acteur Jamal Boukhriss voor de film BXL-Nord (2013, i.s.m. LDC De Harmonie). Op dit moment loopt ook de tentoonstelling Untitled Human Space met werk van 6 fotografen met een verschillende achtergrond en referentiekader. Globe Aroma heeft een breed netwerk van partners in Brussel, waaronder Beursschouwburg, Kaaitheater, Het Klein Kasteeltje, Kunstenfestivaldesarts en BON. Meer info over Globe Aroma en de verschillende projecten vind je via deze link.  

☞ De groep van txt, Is Not Written Plain gaat aansluitend om 18:00 in gesprek met het publiek tijdens The Big Conversation on feminism

Over Beursschouwburg

Beursschouwburg is een multidisciplinair kunstencentrum, gelegen in hartje Brussel. Je kan er terecht voor performance, film, muziek, expo, debat, lezingen, feest en een drankje in beurscafé. Beursschouwburg biedt jonge en vernieuwende artiesten een platform. Je vindt er vaak de grote namen van morgen terug. 

Jong talent, kruisbestuivingen en plaats voor experiment staan centraal in de uiteenlopende programmeringen van zowel podiumkunsten, als film, muziek en beeldende kunst. Beursschouwburg kiest niet voor een eenduidige, maar voor een polymorfe identiteit.


Beursschouwburg
A. Ortsstraat 20-28
1000 Brussel