Gosie Vervloessem presenteert voorstelling in Brusselse privékeukens

Gosie Vervloessem presenteert voorstelling in Brusselse privékeukens

Vr 11 & za 12 december, 18u en 20:30 - Recipes for Disaster. The Magazine & Tupperware Party

Dinsdag 1 december 2015 — De Brusselse kunstenares en theatermaakster Gosie Vervloessem toont volgende week vrijdag en zaterdag Recipes for disaster in twee Brusselse keukens. 

 

De volledige titel van het project is: Recipes for Disaster. The Magazine & Tupperware Party. Het is één van de vele spin-offs van het langlopend project Recipes for Disaster. Het project startte een 10-tam jaar geleden vanuit een fascinatie van Vervloessem voor het ‘gevaarlijke’, apocalyptische dingen zoals orkanen of de big bang. Deze fascinatie gaat bij Vervloessem samen met een nood om zaken te klasseren. 

Om ze beter te kunnen klasseren gaat Vervloessem op zoek naar de oorzaak van bepaalde - destructieve - natuurfenomenen: aan de keukentafel laat ze wolken ontstaan en doet ze vulkanen ontploffen. In de toonmomenten betrekt Vervloessem het publiek actief bij haar handelingen, een interactie waar ze naar eigen zeggen ook zelf veel uit leert. 

Op dit moment doet ze ook onderzoek naar bacteria, virussen en hygiëne. 

Vanuit haar fascinatie voor het spanningsveld tussen chaos en orde, en de ‘properheid’ als maatschappelijke norm vertrekt Vervloessem graag vanuit een smetteloze keuken om dan ergens in de totale chaos te eindigen… 

Recipes for Disaster. The Magazine & Tupperware Party maakt deel uit van de tweedaagse Beursschouwburg's Christmas Presents. Het publiek kan twee avonden lang kiezen uit drie verschillende voorstellingen: de première van Follow Me van de Brusselse performer Philippe Beloul, de herneming  van Kokokito van Brusselaar en rapper/beatboxer/theatermaker/stemkunstenaar/... Louis Vanhaverbeke én Recipes for Disaster.

Praktisch: vrijdag 11 en zaterdag 12 december in Beursschouwburg 

18u & 20:30: Recipes for Disaster. The Magazine & Tupperware Party - Gosie Vervloessem

20:30: Follow Me - Philippe Beloul première 

22:00: Kokokito - Louis Vanhaverbeke  

Tickets: €8/5 per voorstelling - meer info via de website van Beursschouwburg

Louis Vanhaverbeke - Kokiokito
Gosie Vervloessem - Recipes for Disaster. The Magazine & Tupperware Party
Philippe Beloul - Follow <br/>Me
Gosie Vervloessem - Recipes for Disaster. The Magazine & Tupperware Party