Upcoming film screenings

Upcoming film screenings

De nieuwe wereld wacht op jou! Buiten de comfortzone en binnen in onze Black Box cinema. Twee single screenings en een avond vol aanstormend filmgeweld. Tot op het einde van 2018 kleuren we buiten de lijnen van ons geliefde witte doek. Experimenteren of stilstaan!

SINGLE SCREENINGS

ANNA DI MANINCOR / ZIMMERFREI - ALMOST NOTHING (BE première)
WE 28.11 20:30 
Een blik achter de schermen van CERN; een wereld waar iedereen dezelfde taal spreekt: die van het experimentele onderzoek.
find out more

HANNES VERHOUSTRAETE - UN PAS PLUS BEAU QU'AVANT (avant-première)
WE 05.12 20:30 
Een film over Congo, gemaakt in Brussel.
find out more

TUMBLEWEED #3
WE 12.12 20:30 
Werk van opkomende, Belgische filmmakers!
find out more


BLACK BOX - LOOPED SCREENINGS 

BEN RUSSEL & BEN RIVERS - THE RARE EVENT
WE 28.11 - SA 01.12 12:00 - 22:00 
De registratie van een symposium met de meest vooruitstrevende denkers van deze tijd; met onderwerpen die gaan van metafysica tot digital green screen cosmos.
find out more

ARTUR ZMIJEWSKI - GLIMPSE
WE 05.12 - SA 08.12 & WE 12.12 - SA 15.12 12:00 - 22:00 
Confronterende film over het leven in Europese vluchtelingenkampen, waarbij de grenzen van wat wel en niet ethisch aanvaardbaar is steeds verlegd worden.
find out more

RENEE GREEN - ED/HF
WE 19.12 - FR 21.12 12:00 - 22:00 
Een filmische meditatie over schrijven, film en rouw, waarin de gedeelde geschiedenis tussen Renée Green en Harun Farocki wordt verkend.
find out more

Over Beursschouwburg

Beursschouwburg is een multidisciplinair huis van kunst en reflectie, een open ontmoetingsplek met haar wortels diep verankerd in de Brusselse realiteit. Hier omarmen we het lokale, het globale en het glocale. 

Beursschouwburg functioneert als een platform voor presentatie en ontwikkeling van uiteenlopende kunstpraktijken en onderzoek. Een netwerk waarin try-out, experiment en ondersteuning voor kunstenaars, collectieven, denkers centraal staat. Een hub die normativiteit bevraagt en nieuwe verhalen verwelkomt.

Via betekenisvolle samenwerkingen creëren we programma’s die kruisbestuivingen tot stand brengen tussen vele publieken, vormen en genres, kunst en alledaagse realiteit, gevestigd en opkomend, urgentie en vreugde.

Beursschouwburg
Auguste Ortsstraat 20-28
1000 Brussel