Beursschouwburgs (vroege) Kerstcadeaus

Beursschouwburgs (vroege) Kerstcadeaus

11 & 12 december: Gosie Vervloessem, Philippe Beloul, Louis Vanhaverbeke & Bloedserieus

Dinsdag 1 december 2015 — Vooraleer we de laatste dagen van dit bewogen jaar 2015 induiken, hebben we een kerstgeschenk voor iedereen die van een goede portie performance houdt. Drie aan Beursschouwburg verwante kunstenaars vergasten jullie op het bovenste uit hun lade. Een mooie avond met een mooi parcours. En misschien een witte kerst.

En om helemaal in de kerstsfeer te blijven: op vrijdag 11 december zetten we van 16u tot 19u de deuren open voor de bloeddonatie van Bloedserieus (een initiatief van het Rode Kruis)! Dus tijd om je weer van je liefste (best niet van je gevoeligste) kant te laten zien. Voor de bange harten en tere magen voorziet Beursschouwburg achteraf pannenkoeken en drank! 

Welkom! 

Bloedserieus (bloeddonatie)
Vr 11/12, 16:00 - 19:00 - Graag inschrijven via http://bloedinzameling.rodekruis.be/Taalkeuze.aspx

Gosie Vervloessem - Recipes for Disaster: The Magazine & Tupperware Party 
Vr 11 & za 12/12, 18u & 20:30 - €8/5 - afspraak in Beursschouwburg

In Recipes for Disaster: The Magazine & Tupperware Party stelt de Brusselse theatermaakster Gosie Vervloessem enkele essentiële vragen over onze drang naar classificatie en controle. Hoe gaan we om met de chaos in ons dagelijks leven? Hoe bevrijden we onszelf uit de quarantaine van onze eigen badkamer? Kunnen we ons een leven inbeelden dat rommelig en minder steriel is?

Vervloessem bundelt een aantal van haar kookrecepten in een Magazine en lanceert ze tijdens een heuse Tupperware Party, waarin vrouwen gewoonlijk samenkomen rond de keukentafel om demonstraties van blinkende plastic dozen bij te wonen. Terwijl iedereen proeft, kookt en feest, wordt het idee dat alles netjes opgeborgen en hygiënisch weggestopt kan worden, langzaam opengebroken.

Philippe Beloul - Follow Me
Vr 11 & za 12/12, 20:30 - €8/5

Dit is het verhaal van een stedeling. Een man. Twee mannen. Een beetje zoals jij. Een beetje zoals ik. Een beetje anders. Een beetje hetzelfde. Het verhaal van een dubbelganger.

Het laatste oordeel. Uitgesteld. Gecommuniceerd, geschreven, uitgeschreeuwd, op papier. Voorbestemde berichten. Kopieën. Voor iedereen. En voor niemand. Kladjes. Die verwarren. Kleine berichtjes die zich verspreiden door de stad. Dagdagelijkse bezigheden. Sporen van een leven. Opmerkelijk. Zo is het althans geschreven.

Louis Vanhaverbeke - Kokokito 
Vr 11 & za 12/12, 22:00 - €8/5

In deze voorstelling onderzoekt Louis Vanhaverbeke wat de relatie is tussen taal, beweging en geklungel.

Er wordt gepraat, gedacht, gezongen om zich een weg door de ruimte te banen. Wordt de relatie tussen lichaam en geest herenigd, overwonnen, uitgedaagd of gewoon vergeten? Kokokito is een multi-poging om de hersenen open te plooien. 

Philippe Beloul - Follow Me
Gosie Vervloessem - Recipes for Disaster: The Magazine & Tupperware Party
Gosie Vervloessem - Recipes for Disaster: The Magazine & Tupperware Party
Louis Vanhaverbeke - Kokokito (c) Sarah Oyserman
Louis Vanhaverbeke - Kokokito