You come alone, you sit alone, you eat alone.

Beursschouwburg organiseert Dinner for One.

In het kader van het programma 'O Solitude', dat focust op eenzaamheid en alleen zijn, organiseert Beursschouwburg nu zaterdag 25 februari een 'Dinner for One'. Je schrijft je alleen in, je zit alleen aan een tafeltje en je geniet alleen van een (vegetarisch) meergangen diner. Hiervoor werkt Beursschouwburg samen met Eatmosphere, een Brusselse organisatie die zich toelegt op bewustwording rond voedseloverschotten, tevens de mensen achter het Molenbeekse Mary Pop-In

Onderzoek wijst uit dat in steden het aantal eenpersoonshuishoudens de voorbije jaren aanzienlijk is toegenomen. Toch lijkt er nog steeds een groot taboe te rusten op alleen uit eten gaan. Mensen die alleen aan een tafeltje op restaurant plaatsnemen worden snel - onterecht - als 'zielig' of 'loners' gezien. 

Met de 'Dinner for One' probeert Beursschouwburg dat taboe te doorbreken. Het De grote hal van het gebouw wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot restaurant met éénpersoonstafeltjes. De avond start met een aperitief, en daarna wordt iedereen naar de tafeltjes geleid. Het (vegetarische) menu bestaat uit verschillende gangen, die na elkaar aan alle gasten tegelijk worden opgediend. 

Gasten worden aangespoord om hun smartphone niet mee aan tafel te nemen, maar kunnen wél een keuze maken uit de lectuur uit de 'eenzaamsheidsbibliotheek'*, doe voor de gelegenheid van het Beurscafé naar de hal verhuist. 

Beursschouwburg gaat hiervoor in zee met de mensen van Eatmosphere, een Brusselse organisatie die zich specifiek toelegt op het gebruik van en de bewustwording rond voedseloverschotten. Het is ook de organisatie achter het Molenbeekse Mary Pop-in, dat in de ruimtes van Bel Mundo (het nieuwe restaurant van Atelier Groot Eiland), in het weekend vegetarisch/veganistische diners en brunch serveert.  

Het idee is niet nieuw. Beursschouwburg vond inspiratie bij het Amsterdamse Eenmaal, dat in 2013 het concept van éénpersoonsrestaurants lanceerde. 

Na afloop van de 'Dinner for One' is iedereen welkom in het Beurscafé voor een 'Only the Lonely' karaoke met de beste eenzaamheidshits aller tijden. Alleen, met twee of in groep. 

Praktisch: 'Dinner for One' vindt plaats op zaterdag 25 februari, om 19u. Het diner kost 35 euro (drankjes inbegrepen). Reserveren verplicht via www.beursschouwburg.be

* Gedurende de hele duur van het focusprogramma 'O Solitude' staat in het café van Beursschouwburg de 'Eenzaamheidsbibliotheek' opgesteld, een partnership met Muntpunt, met fictie en non-fictie over eenzaamheid, alleen-zijn, afzondering, single-zijn, etc...

Over Beursschouwburg

Beursschouwburg is een multidisciplinair kunstencentrum, gelegen in hartje Brussel. Je kan er terecht voor performance, screenings, muziek, expo, debat, lezingen, feest en een drankje in beurscafé. Beursschouwburg biedt jonge en vernieuwende artiesten een platform. Je vindt er vaak de grote namen van morgen terug. 

Jong talent, kruisbestuivingen en plaats voor experiment staan centraal in de uiteenlopende programmeringen van zowel podiumkunsten, als film, muziek en beeldende kunst. Beursschouwburg kiest niet voor een eenduidige, maar voor een polymorfe identiteit.


Beursschouwburg
Auguste Ortsstraat 20-28
1000 Brussel