9 april 2016 Jazzeux - curated by Lefto en Lander Gyselinck

Met: Dorian Concept, Yussef Kamaal Trio & Sons Of Kemet, Lander Gyselinck & Lefto.

Nu zaterdag, 9 april, zetten we opnieuw de deuren open voor Jazzeux, Beursschouwburg ode aan muzikale vrijbuiters en eigenzinnige cross-over projecten. Voor deze tweede editie (vorige: april 2014) nodigen we twee jazz-freaks uit die je door Jazzeux gidsen: LeFtO en Lander Gyselinck. 

Line-up: 

20:30 - KnownAlone 
21:30 - Sons of Kemet 
23:00 - Yussef Kamaal Trio
24:00 - Dorian Concept
01:15 - LeFtO 

Jazzeux, 9 april 2016, in Beursschouwburg - tickets €15 (VVK) / €18 (avondkassa). Voor meer info, accreditaties, etc... contacteer Yasmina Boudia ([email protected] - 02 550 03 62). 

Lander Gyselinck (BE) heeft zich in korte tijd ontpopt van aanstormend jong talent tot gevestigde waarde in de Belgische jazz- en improvisatiescène. Niet alleen achter de drums, maar ook als componist voor zijn eigen bands LABtrio en STUFF. laat hij zich inspireren door hedendaagse elektronische muziek en hip hop. Tijdens Jazzeux vinden we hem terug achter de draaitafels. 

LeFtO (BE) is één van de meest eclectische en toonaangevende dj's van Europa. Zijn connecties met gevierde internationale dj’s, muzikanten en clubpromotoren leveren hem een uitstekende reputatie op en dj-sets van Kazachstan tot Bali en Los Angeles. Jazz brengt hem terug naar de ochtenden van zijn jeugd toen zijn alleenstaande vader hem wekte met 'Focus' van Stan Getz.

KnownAlone (BE) is het alterego van drummer Lander Gyselinck waarin zijn nieuwsgierigheid naar akoestische klank, de passie voor elektronische muziek, en zijn guilty pleasures schaamteloos samenkomen. Niet zozeer een drumsolo, wel 'drums solo’ waarin hij met behulp van een streep elektronica en samples z’n honger naar experiment, improvisatie en onomstootbare beats stilt. Een ode aan Jennifer Lopez, een knipoog naar Miles, een hommage aan KRS-One en altijd op zoek.

De naam van Sons Of Kemet (UK) verwijst naar het Oude Egypte. De band zelf bestaat uit de meest vooruitstrevende talenten van de hedendaagse Britse jazz (en daarbuiten). Groepsleider, componist, saxofonist en klarinettist don Shabaka Hutchtings (een zelfgekozen naam die verwijst naar een Nubische farao-filosoof) verzamelde rond hem de Londenaars Tom Skinner en Seb Rochford als duo op drum en Theon Cross op tuba.

Yussef Kamaal Trio (UK) is een live project van Henry Wu (keys) en Yussef Dayes (drum) met Tom Driessler op bas. Het Trio maakte naam na een opgemerkte sessie tijdens het Londense festival Jazz Refreshed (2015). Ze speelden ook op Gilles Petersons felbegeerde Worldwide Awards in januari 2016. Het concert in Beursschouwburg is een unieke kans om de groep in een intieme setting mee te maken vooraleer ze de wereld zullen domineren! 

Het speelse en wonderlijke Dorian Concept (AT) is het project van de Weense multi-instrumentalist en producer Olivier Thomas Johnson. Nadat hij als jonge tiener met hiphop in contact kwam, experimenteerde hij als 15-jarige op de computer van zijn ouders met allerhande muziekprogramma's. Rond diezelfde leeftijd leerde hij piano, electrische bas en sopraansaxofoon. Sindsdien is hij gefascineerd door muziekproductie en instrumentale improvisatie.

Over Beursschouwburg

Beursschouwburg is een multidisciplinair huis van kunst en reflectie, een open ontmoetingsplek met haar wortels diep verankerd in de Brusselse realiteit. Hier omarmen we het lokale, het globale en het glocale. 

Beursschouwburg functioneert als een platform voor presentatie en ontwikkeling van uiteenlopende kunstpraktijken en onderzoek. Een netwerk waarin try-out, experiment en ondersteuning voor kunstenaars, collectieven, denkers centraal staat. Een hub die normativiteit bevraagt en nieuwe verhalen verwelkomt.

Via betekenisvolle samenwerkingen creëren we programma’s die kruisbestuivingen tot stand brengen tussen vele publieken, vormen en genres, kunst en alledaagse realiteit, gevestigd en opkomend, urgentie en vreugde.

Beursschouwburg
Auguste Ortsstraat 20-28
1000 Brussel