O Solitude, het nieuwe focusprogramma van Beursschouwburg

Met o.a. Dana Michel, Christina Stuhlberger, Orion Maxted, Feiko Beckers, Frank&Robbert Robbert&Frank, Berlin, Céline Gillain, en vele anderen.

podium - film - video - expo - muziek - debat - nightlife 

O Solitude is een lied van de Engelse componist Henry Purcell dat de heerlijkheid van het alleen zijn bezingt: 'my sweetest choice' (beluister O Solitude). Het gelijknamige nieuwe focusprogramma van Beursschouwburg hebben we het niet enkel over de bewuste keuze om alleen te zijn, maar eveneens over de donkere kanten van eenzaamheid. Het gevoel van isolatie dat je overkomt.

We onderzoeken alle facetten van het leven van de eenzame. Van wat het is om als enige achter te blijven in een verlaten dorp (de voorstelling Zvizdal van Berlin) tot het lot van alleen zijn in de stad ('Solo in the City' op 8 april), van de nietige mens tegenover het gevaarte van de gigantische machine (de Black Blox film Dead Slow Ahead van Mauro Herce) tot het isolement dat besloten ligt in de mislukking (expo The understanding of nonsense van Feiko Beckers). Wat is de rol stilte in een wereld die bruist van de over-connectiviteit (de première van de voorstelling Omertà van Bernard Van Eeghem en Stefanie Claes)?

Aan de hand van performances, films, videowerk, een expo, een muziekreeks (Black Out Sessions) en een aantal knipogen naar de eenzame ('Dinner for One' & 'Only The Lonely' Karaoke op 25 februari) proberen we te vatten wat het begrip 'eenzaamheid' betekent en zoeken we een antwoord op de vraag: wat maakt ons zo eenzaam in deze huidige tijden?

OPENINGSWEEKEND

O Solitude gaat - traditiegetrouw - van start met een openingsweekend op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari. Op het programma:

De vernissage van de expo The understanding of nonsense van de Nederlandse kunstenaar Feiko Beckers. Beckers bouwt 3 paalwoningen in de tentoonstellingsruimte van Beursschouwburg, die zullen fungeren als 'white cube', 'black box' en multimediale ruimte.

De Belgische premiere van Mercurial George van de Canadese choreografe Dana Michel. Dana Michel gaat op zoek naar wat er schuilt achter haar eigen - Canadees-Caraïbische - roots en, meer algemeen, het begrip ‘identiteit’. Grappig, bizar en tegelijk beklijvend. 

De aftrap van het Black Box videoprogramma, waarin de - van oorsprong - Palestijnse kunstenaar Shadi Habib Allah ons in de video Dag'aa meeneemt naar de Bedoeïenen in eindeloze vlaktes van de Sinaï woestijn.  

Daarnaast kan u op zaterdag 4 februari ook weer met uw kroost terecht op de 'Ketjes Party', waar ze samen met kunstenaars Feiko Beckers en Carlotta Bailly Borg hutjes bouwen. 'Grote mensen' kunnen van de gelegenheid gebruik maken om op zaterdagnamiddag hun tickets voor O Solitude aan -50% aan te schaffen.'s Avonds kan je ons dan weer vervoegen in je meest comfy 'onesie' (onesie? que? https://en.wikipedia.org/wiki/Onesie_(jumpsuit)). 

CHECK HET VOLLEDIGE PROGRAMMA VAN O SOLITUDE VIA DE WEBSITE VAN BEURSSCHOUWBURG

 

Over Beursschouwburg

Beursschouwburg is een multidisciplinair kunstencentrum, gelegen in hartje Brussel. Je kan er terecht voor performance, film, muziek, expo, debat, lezingen, feest en een drankje in beurscafé. Beursschouwburg biedt jonge en vernieuwende artiesten een platform. Je vindt er vaak de grote namen van morgen terug. 

Jong talent, kruisbestuivingen en plaats voor experiment staan centraal in de uiteenlopende programmeringen van zowel podiumkunsten, als film, muziek en beeldende kunst. Beursschouwburg kiest niet voor een eenduidige, maar voor een polymorfe identiteit.


Beursschouwburg
A. Ortsstraat 20-28
1000 Brussel