Subbacultcha België viert 5 jaar in Beursschouwburg.

Subbacultcha België viert 5 jaar in Beursschouwburg.

Met Princess Nokia, HE4RTBROKEN, Deep In House, Fortune Collective & Sabzian

Subbacultcha België bestaat 5 jaar en viert deze heugelijke gebeurtenis in Beursschouwburg op vrijdag 27 en zaterdag 28 januari. Voor deze feestelijke tweedaagse nodigen zij samen met Beursschouwburg de Amerikaanse rapster Princess Nokia en de Brusselse collectieven HE4RTBROKEN, Deep In House, Fortune Collective en Sabzian uit. 

In de winter van 2011 startten Herlinde en Kasper-Jan Raeman Subbacultcha in België. Het van oorsprong Nederlandse concept draait volledig rond een lidmaatschap. Voor 8 euro per maand krijgen leden gratis toegang tot de meest spraakmakende concerten en events in België. Die events promoot Subbacultcha online en via een maandelijks magazine. Dit is een zeer doeltreffende manier om nieuwe artiesten in een vroeg stadium te introduceren bij een community van geïnteresseerde muziek - en kunstliefhebbers. 

Ter ere van zijn vijfjarige jubileum geeft Subbacultcha het podium aan nieuwe toppers uit binnen- en buitenland. Op vrijdag 27 januari is er een concert  van de New Yorkse hiphopster Princess Nokia gepland. De dag erna, zaterdag 28 januari, volgt een groot feest waarbij vier bevriende collectieven uit Brussel (He4rtbroken, Fortune Collective, Deep In House en Sabzian) elk een zaal invullen. 

VRIJDAG 27 JANUARI 

Princess Nokia
Deze New Yorkse - recent op het cover van Subbacultcha  - is rapster en zangeres, maar als activiste staat ze muzikaal ook op de barricades voor tolerantie, vrijheid van zelfexpressie en identiteit, feminisme en tegen raciale ontrechtvaardigheid. 

ZATERDAG 28 JANUARI 

HE4RTBROKEN 
He4rtbroken, ontsproten aan het brein van 'party girls' Liyo en Steff brengt een nieuwe generatie van 'globally conscious' and 'genre-blending' partyconcepten naar Brussel. 

Deep In House 
Deep in House ging in 2013 van start met het geven van kwalitatieve evenementen in en rond Brussel. Waar ze zich in eerste instantie focusten op house, staan ze nu voor een ruime waaier aan electronische genres, waarmee ze telkens weer een plek innemen tussen de beste events op de festivalkalenders. 

Fortune Collective 
Vanaf de eerste dag houdt dit 'all boys' collectief van verschillende 'Brussels based' bands de aandacht hun publiek scherp. Innovatief op zijn meest onverwachts; kom en laat je verrassen.

Sabzian 
Het collectief Sabzian is geen onbekende binnen de werking van Beursschouwburg. Nestel je in de Gouden Zaal voor de projectie van Andy Warhols Sleep - de hele nacht lang. 

Meer informatie vind je op de website van Subbacultcha. Tickets zijn beschikbaar bij Beursschouwburg. Leden van Subbacultcha krijgen gratis toegang voor beide events.

Over Beursschouwburg

Beursschouwburg is een multidisciplinair kunstencentrum, gelegen in hartje Brussel. Je kan er terecht voor performance, film, muziek, expo, debat, lezingen, feest en een drankje in beurscafé. Beursschouwburg biedt jonge en vernieuwende artiesten een platform. Je vindt er vaak de grote namen van morgen terug. 

Jong talent, kruisbestuivingen en plaats voor experiment staan centraal in de uiteenlopende programmeringen van zowel podiumkunsten, als film, muziek en beeldende kunst. Beursschouwburg kiest niet voor een eenduidige, maar voor een polymorfe identiteit.


Beursschouwburg
A. Ortsstraat 20-28
1000 Brussel